Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Asha - Golden heart

Θα σ' αγαπώ πάντοτε!



-Θυμάμαι ένα πάρα πολύ χαριτωμένο περιστατικό... στην Αμερική το γνώρισα. Ήταν ένα ζευγάρι που ήταν αρραβωνιασμένοι, πραγματικά αγαπούσαν ο ένας τον άλλονε. Και μάλιστα επρόκειτο να γίνει και ιερέας ο νεαρός. Κάποια στιγμή, λοιπόν, συνειδητοποιείται ότι η κοπέλα έχει καρκίνο. Η κοπέλα, λοιπόν, όταν διαπίστωσε όλη την κατάσταση της υγείας της, τότε είπε στο παλληκάρι, «κοίταξε να δεις, θέλω να ξέρεις πως από μένα είσαι ελεύθερος, δεν θέλω να δεσμεύσω τη ζωή σου, ξέρω ότι θέλεις να γίνεις κληρικός και επέλεξες τον δρόμο να γίνεις έγγαμος ιερέας, δεν θέλω λοιπόν αύριο να μείνεις έτσι.» Και η απάντηση του παλληκαριού ήτανε: «Κοίταξε», της είπε, «εγώ σ' αγαπώ και θα σ' αγαπώ πάντοτε. Θα παντρευτούμε και απ' εκεί και πέρα ό,τι πει ο Θεός. Αν ο Θεός κρίνει, αν θελήσει να σε πάρει από κοντά μου νωρίς, ευλογημένο το όνομά Του! Αυτό, όμως, δεν θα σβήσει την αγάπη που έχω για σένα, ούτε θα με κάνει ν' αλλάξω γνώμη, ούτε ν' αλλάξω πρόσωπο!»

Ε, αυτό είναι πραγματικά αυτό που λέμε Αγάπη, Έρωτας ουσιαστικός. Γιατί; Γιατί ούτε ο θάνατος μπορεί να καταργήσει την Αγάπη.

-Ταύτισις! Έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν. Το σύναιμο και το σύψυχο.

-Δεν καταργεί την Αγάπη ο θάνατος. Και εγώ καταλαβαίνω κάτι, ότι οι άνθρωποι που είναι πραγματικά ανέραστοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν αυτήν τη γλώσσα, γιατί, γιατί δεν ερωτεύτηκαν ποτέ! Και θα τολμούσα να πω και κάτι άλλο: αυτός είναι ο λόγος που πολλοί σήμερα άνθρωποι, δεν καταλαβαίνουν τη μοναχική ζωή. Δεν καταλαβαίνουν γιατί είναι ανέραστοι άνθρωποι! Η μοναχική οδός είναι μια ερωτική οδός.

-Θείος έρωτας...

-Ακριβώς! Είναι ο άνθρωπος που ο έρωτάς του για τον Θεό νίκησε τον έρωτα των ανθρώπων. Είναι υπέρβαση! Όλοι κάνουμε την υπέρβαση, δηλαδή, όταν κάποιος άνθρωπος ερωτεύεται μια κοπέλα δεν σημαίνει ότι μισεί τις άλλες κοπέλες!

-Είναι υπέρβαση του εαυτού μας...

-Άρα κι εδώ, τι νικάει τις άλλες αγάπες; Η αγάπη για ένα πρόσωπο. Αλλά όλ' αυτά προϋποθέτουν αυτό το βασικό που είπαμε και ενώ το θεωρούμε αυτονόητο δεν υπάρχει σήμερα. Σήμερα οι άνθρωποι είναι ανέραστοι. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ερωτευτούν, δεν έχουν μάθει να ερωτεύονται, γιατί δεν έχουν ασκηθεί στο να υπερβαίνουν τον εγωισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου