Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Πόνοι και θλίψεις Τί μᾶς λένε Ἅγιοι Πατέρες

 http://www.egolpion.com/img/logos/agioreitis.jpg
 
 Το πόσο θα ζήσουμε είναι σφραγίδα από την ώρα πού γεννιόμαστε.
 Γέροντας Αμβρόσιος Μονής Δαδίου
                                           

  Τα χτυπήματα είναι απαραίτητα για την σωτηρία της ψυχή μας, γιατί αυτά λαμπυρίζουν την ψυχή. 'Οσο  χτυπάει κανείς τα ρούχα  και τα τρίβει, τόσο καλύτερα καθαρίζουν. Όπως και το χταπόδι και η σουπιά, με το πολύ χτύπημα μαλακώνουν καλύτερα και καθαρίζουν οι μελάνες.
 
Γέροντας  Παΐσιος
                         

  Πρέπει  να γνωρίζει ο άνθρωπος ότι ο Θεός δεν επιτρέπει μεγαλύτερες θλίψεις απ' ό,τι μπορεί να υποφέρει και αυτό θα του  δίνει μεγάλο θάρρος. Η γνώση αυτή τον καθιστά ανδρείο, καρτερικό και μεγαλόψυχο, διότι εμβάλλει στην ψυχή του την πεποίθηση  ότι ο Θεός, ο οποίος από αγάπη επιτρέπει τις θλίψεις, εξάπαντος θα τον βοηθήσει για να απαλλαγεί από αυτές, αποκομίζοντας μεγάλη ωφέλεια.
Γέροντας Ευσέβιος
 

                        
   
  Οι ασθένειες μας βγάζουν  σε καλό, όταν τις υπομένουμε αγόγγυστα και παρακαλούμε το Θεό να μας συγχωρέσει τις αμαρτίες και δοξάζουμε το όνομά του.
Γέροντας Πορφύριος
               
     
http://blogs.sch.gr/kantonopou/files/2009/09/ponos.jpgΓνωρίζω ότι οι θλίψεις και οι πειρασμοί δεν θα σας λείψουν ποτέ. Σε εκείνους που θέλουν να ευαρεστήσουν  το Θεό τα πάντα και οι θλίψεις και οι στενοχώριες και οι ασθένειες και η φτώχεια, συντελούν  στον ανακαινισμό και την τελειοποίησή τους. Γι'αυτό να τα τα υπομένετε  με υπομονή και καρτερία, βοηθούμενοι και από τη θεία χάρη.  Γέροντας Ευσέβιος
             
     
Ευχαριστώ το Χριστό, όταν μου δίνει την ευκαιρία να πονώ. Τότε θυμάμαι τα μαρτύρια του και ξεχνώ  το δικό μου  πόνο. Είναι ωραίο και ωφέλιμο πράγμα ο πόνος και η θλίψη. Εγώ τον πόνο τον θεωρώ δώρο του Θεού. Πολλοί γνώρισαν το Θεό από τον πόνο που έζησαν.   
http://4.bp.blogspot.com/_yvMXXb3TUUg/TDRL0qOXVjI/AAAAAAAAA4k/Kd5yPkJrPZU/s1600/ponos.jpg
Γέροντας Ιερώνυμος
               
  
    Η δοκιμασία δια των θλίψεων, τις οποίες επιτρέπει ο Θεός στον άνθρωπο, έχει ωςσκοπό τον καταρτισμό των δικαίων επί της γης και την αμοιβή τους στην άλλη ζωή. Και στην παρούσα ζωή είναι ολοφάνερος ο καταρτισμός του ανθρώπου δια τον θλίψεων. Είναι αδύνατο να καταρτιστεί ο άνθρωπος χωρίς θλίψη. Η θλίψη είναι εκείνη, η οποία ταπεινώνει τον άνθρωπο, τον αποσπά από τα εγκόσμια, φανερώνει τον χαρακτήρα του, καθαρίζει τις ιδέες του και του δίνει  μεγαλείο εφ' όσον την υπομένει. Όταν ο δίκαιος ασθενήσει, πετάει ευκολότερα στον ουρανό, όταν συκοφαντηθεί αποσπάται ευκολότερα από τους ανθρώπους και ζητάει τον λυτρωτή του Χριστό, όταν έλθει σε οικονομική ανάγκη γίνεται ταπεινότερος και προσεύχεται  θερμότερα στο  Θεό. Ο άνθρωπος μοιάζει με άμορφο μάρμαρο, το οποίο για να γίνει άγαλμα, έχει ανάγκη από τη σμίλη του γλύπτη, δηλαδή ο άνθρωπος έχει ανάγκη από τη σμίλη των θλίψεων του Θεού.
Γέροντας Ιωήλ
                     
  Για να πάει κανείς στον γλυκό Παράδεισο, πρέπει να φάει πολλά πικρά εδώ,
να έχει το διαβατήριο των δοκιμασιών στο χέρι.
 
 
Γέροντας  Παΐσιος
                    

 
  http://4.bp.blogspot.com/-AaKev535Y5M/TgY5T8dfe8I/AAAAAAAABiM/_ALhz2cPyZ4/s400/164704_163497043698490_100001145865926_394755_3781668_n.jpg Είναι μακάριος αυτός που βασανίζεται εδώ, γιατί, όσο πιο πολύ παιδεύεται σ' αυτήν την ζωή, τόσο περισσότερο βοηθιέται για την άλλη, επειδή εξοφλά αμαρτίες. Οι σταυροί των δοκιμασιών είναι ανώτεροι από τα «τάλαντα», από τα χαρίσματα, που μας δίνει ο Θεός. Είναι μακάριος εκείνος που έχει όχι έναν σταυρό αλλά πέντε. Μια ταλαιπωρία ή ένας θάνατος μαρτυρικός είναι και καθαρός μισθός. Γι' αυτό σε κάθε δοκιμασία να λέμε: «Σ' ευχαριστώ, Θεέ μου, γιατί αυτό χρειαζόταν για την σωτηρία μου.  Γέροντας Παΐσιος
               
   Πριν επιτρέψει ο Θεός να έρθει μια δοκιμασία, εργάστηκε με καλό τρόπο, αλλά δεν τον καταλάβαιναν, γι' αυτό μετά επέτρεψε την δοκιμασία. Βλέπετε, και όταν ένα παιδί είναι ανάποδο, στην αρχή ο πατέρας του το
http://4.bp.blogspot.com/-EHx-OAoITWw/Tyc_kLvNekI/AAAAAAAAEN8/2SOxNa3cxoc/s400/2.jpgπαίρνει με το καλό, του κάνει τα χατίρια, αλλά, όταν εκείνο δεν αλλάζει, τότε του φέρεται αυστηρά, για να διορθωθεί. Έτσι και ο Θεός μερικές φορές, όταν κάποιος δεν καταλαβαίνει με το καλό, του δίνει μια δοκιμασία, για να συνέλθει. Αν δεν υπήρχε λίγος πόνος, αρρώστιες κλπ., θα γίνονταν θηρία οι άνθρωποι· δεν θα πλησίαζαν καθόλου στον Θεό.
Γέροντας Παΐσιος
 
    Άνθρωπος που δεν περνάει δοκιμασίες, που δεν θέλει να πονάει, να ταλαιπωρείται, που δεν θέλει να τον στενοχωρούν ή να του κάνουν μια παρατήρηση, αλλά θέλει να καλοπερνάει, είναι εκτός πραγματικότητος. «Διήλθομεν δια πυρός και ύδατος, και εξήγαγες ημάς εις αναψυχήν»
 
Γέροντας Παΐσιος
             
   Τίποτα  δεν γίνεται δίχως την πρόνοια του Θεού, και όπου υπάρχει η πρόνοια του Θεού, σίγουρα αυτό που θα συμβεί όσο πικρό και αν είναι, θα φέρει ωφέλεια στην ψυχή.
Γέροντας Παΐσιος

                                                        ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Τῼ ΘΕῼ ΔΟΞΑ!
              
 http://2.bp.blogspot.com/_XhL07T5nn38/TQvXxFPFCwI/AAAAAAAABF8/Lz6dOyn2OJY/s640/20155_105781599441497_100000289733724_150387_2953551_n.jpg

                       
Πηγή: http://paterikadidagmata.blogspot.gr/
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου